Начин на приготвяне
Обелете на ленти патладжаните и ги срежете през средата по дължина. Сложете ги в подсолена вода за 30 минути, за да се отцедят от горчилката. След това ги измийте и подсушете старателно.
Загрейте зехтин в дълбок тиган и запържете от всички страни патладжаните докато променят цвета си.
Наситнете лука и го задушете в отделна мазнина. Добавете нарязаните чушки, а щом и те се задушат, прибавете обелените и нарязаните домати и доматеното пюре.
Гответе до омекване на зеленчуците, овкусете ги с червен пипер, сол и чубрица. Махнете от котлона готовата плънка и напълнете патладжаните.
Подредете пълнените патладжани в тава, сипете 1/2 чаша топла вода. Изпечете в умерено загрята фурна до готовност.
Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.
Постните пълнени патладжани в доматен сос са много вкусни.
Коментари