Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Телешки кюфтенца с патладжан и доматен сос

Телешки кюфтенца с патладжан и доматен сос

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Телешки кюфтенца с патладжан и доматен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • За кюфтенцата
  • кайма - 500 г телешка
  • яйца - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • галета - 2 с.л.
  • магданоз - ¼ връзка
  • риган - 1 ч.л.
  • кимион - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • За соса
  • домати - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • захар - ½ ч.л.
  • къри - ½ ч.л.
  • кимион - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 30 мл или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кюфтенца:

Обелваме патладжана, нарязваме го, посоляваме го и го оставяме да се отцеди. Сваряваме го за 5 минути и го режем на ситно.

В купа слагаме каймата и прибавяме патладжана, яйцето, галетата, настъргания лук, ситно накълцания магданоз и останалите подправки, като размесваме добре. От овкусената кайма оформяме кюфтета.

За соса:

В загрятата мазнина изсипваме смлените домати, настъргания лук и чесъна и ги задушаваме.

Когато течността започне да намалява добавяме кюфтетата едно по едно и задушаваме за около 20 минути.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: