Начин на приготвяне
Рибни кюфтенца с доматен сос - изкушение, на което никой не може да устои.
Нарежете филето от избраната риба на ситно, прибавете хляба, яйцето, кориандър, мащерката, сол, пипер, добре объркайте сместа и приберете в хладилника.
Загрейте 2 с.л. олио и запържете нарязания на ситно лук и настърганите на едро моркови.
Прибавете доматеното пюре, захарта и малко вода.
Разбъркайте, овкусете със сол и пипер и гответе още 5-10 минути.
Извадете сместа от хладилника и оформете кюфтенцата.
Оваляйте ги в галета и ги изпържете в сгорещеното олио от двете страни.
Прехвърлете кюфтенцата от рибка в тигана с доматения сос и внимателно разбъркайте.
Рибните кюфтенца с доматен сос са вкусни както топли, така и охладени.