Начин на приготвяне
Омесете каймата заедно с подправките. Добавете яйцето, наситнения лук и галетата, разбъркайте и оформете кюфтенцата.
Намазнете тава за печене със зехтина и наредете кюфтетата.
Загрейте фурната на 200 градуа. Запечете ги за около 20 минути, като ги обърнете веднъж.
Междувременно пригответе соса. Наситнете чушката и лука, запържете ги в загрят зехтин.
Добавете доматите от консерва, наситнения чесън, подправките и доматеното пюре. Пуснете и малко захар, която ще убие киселинността.
Варете до сгъстяване ан соса.
Извадете тавата и залейте кюфтенцата, разбъркайте леко. Върнете във фурната за още 10-тина минути, след това поръсете с прясно нарязан магданоз и сервирайте.
Печените кюфтенца в доматен сос са много вкусни.