Ezine.bg»Рецепти»Паста»Кюфтета»Спагети с кюфтенца и доматен сос

Спагети с кюфтенца и доматен сос

Спагети с кюфтенца и доматен сос1 / 2
08/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Ако си падате по пастата, но не отказвате кюфтенцата, то имаме една добра новина за вас"

Необходими Продукти

  • спагети - 500 г
  • мащерка - 1 с.л.
  • За кюфтенцата
  • кайма - 400 г
  • праз - 1 стрък
  • гъби - 1.5 ч.ч.
  • галета - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • За доматен сос
  • домати - 675 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 1 скилидка
  • зеленчуков бульон - 150 мл
  • червено вино - 150 мл, сухо
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • босилек - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете каймата, ситно нарязаните праз и гъби, яйцето, доматеното пюре, солта и черния пипер, омесете ги добре с ръка и от сместа оформете малки кюфтенца, които подредете в чиния, покрийте ги с фолио и ги оставете да се охладят.

В дълбок тиган сипете виното, бульона, доматеното пюре, обелените и нарязани домати, настърганите морков и лук, счукания чесън, овкусете с босилека, солта и черния пипер и оставете соса да ври около 10 мин., без да захлупвате, докато се сгъсти.

Прехвърлете кюфтенцата в тава, залейте ги с готовия доматен сос и ги печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 1 час.

Междувременно сварете спагетите в голямо количество вряща подсолена вода за 8-12 мин., след което ги отцедете и ги разпределете в чиниите.

Върху тях сипете по няколко лъжици от кюфтенцата с доматения сос, поръсете с прясно нарязаната мащерка и сервирайте.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: