Начин на приготвяне
В купа сложете каймата, ситно нарязаните праз и гъби, яйцето, доматеното пюре, солта и черния пипер, омесете ги добре с ръка и от сместа оформете малки кюфтенца, които подредете в чиния, покрийте ги с фолио и ги оставете да се охладят.
В дълбок тиган сипете виното, бульона, доматеното пюре, обелените и нарязани домати, настърганите морков и лук, счукания чесън, овкусете с босилека, солта и черния пипер и оставете соса да ври около 10 мин., без да захлупвате, докато се сгъсти.
Прехвърлете кюфтенцата в тава, залейте ги с готовия доматен сос и ги печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 1 час.
Междувременно сварете спагетите в голямо количество вряща подсолена вода за 8-12 мин., след което ги отцедете и ги разпределете в чиниите.
Върху тях сипете по няколко лъжици от кюфтенцата с доматения сос, поръсете с прясно нарязаната мащерка и сервирайте.