Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Зеленчукови кюфтенца в доматен сос

Зеленчукови кюфтенца в доматен сос

Зеленчукови кюфтенца в доматен сос
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Зеленчукова вкусотия - кюфтенца с ароматен доматен сос Направо ще си оближете пръстите"

Необходими продукти

  • патладжани - 4 броя
  • тиквички - 4 броя
  • хляб - 1 филия (суха)
  • бяло вино - 100 мл
  • галета - 2 - 3 с.лъжици
  • олио
  • Сос
  • прясно мляко - 100 мл
  • домати - 500 грама
  • масло - 50 грама
  • магданоз
  • босилек
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете измитите патладжани и тиквички, след което ги нарежете на малки кубченца.

Загрейте олиото и запържете зеленчуците до омекване. Налейте бялото вино и гответе до изпаряване на алкохола.

Извадете пържените зеленчуци и ги наредете върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. След това ги прехвърлете в купа.

Към тях добавете стрития на трохи хляб, галетата и солта. Разбъркайте добре и оформете малки кюфтенца.

Намазнете тава за печене и наредете зеленчуковите кюфтета.

От доматите настържете само хубавата месеста част.

Разтопете маслото и сипете вътре настърганите домати. Гответе около 15-тина минути на умерен огън, овкусете с наситнените подправки и сипете прясното мляко.

С получения доматен сос залейте кюфтенцата.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете до готовност - не повече от 15-20 минути.

Зеленчуковите кюфтенца в доматен сос са чудни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: