Начин на приготвяне
Обелете измитите патладжани и тиквички, след което ги нарежете на малки кубченца.
Загрейте олиото и запържете зеленчуците до омекване. Налейте бялото вино и гответе до изпаряване на алкохола.
Извадете пържените зеленчуци и ги наредете върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. След това ги прехвърлете в купа.
Към тях добавете стрития на трохи хляб, галетата и солта. Разбъркайте добре и оформете малки кюфтенца.
Намазнете тава за печене и наредете зеленчуковите кюфтета.
От доматите настържете само хубавата месеста част.
Разтопете маслото и сипете вътре настърганите домати. Гответе около 15-тина минути на умерен огън, овкусете с наситнените подправки и сипете прясното мляко.
С получения доматен сос залейте кюфтенцата.
Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете до готовност - не повече от 15-20 минути.
Зеленчуковите кюфтенца в доматен сос са чудни.