Начин на приготвяне
Накиснете филийката хляб в прясното мляко за около 5 минути.
Смесете каймата с дадените подправки, добавете накиснатата филийка и омесете или бъркайте с шпатулка, докато се смесят продуктите много добре.
Оформете малки кюфтенца, като си намажете ръцете с няколко капки олио, тъй като е леко лепкаво и трудно се правят кюфтета.
Овалвайте ги добре с брашно и изпържете до полуготовност.
Обелете доматите и минете през ренде (можете да използвате и домашна доматена консерва като използвате около 200 мл от нея).
Нарязаните на ситно лук и чесън запържете в олиото от кюфтенцата. Сипете доматите, запържете 1 минутка, добавете полуготовите кюфтенца и водата и оставете да покъкри.
Когато яхнията достигне желаната гъстота - смъкнете от котлона и пасирайте като махнете за малко кюфтенцата, а после си ги върнете обратно.