Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Яхния»Пържени кюфтенца в доматен сос

Пържени кюфтенца в доматен сос

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Пържени кюфтенца в доматен сос
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • кайма - 400 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филийка
  • прясно мляко - 50 мл.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • кимион
  • Доматен сос
  • домати - 3 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • вода - 3 в.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете филийката хляб в прясното мляко за около 5 минути.

Смесете каймата с дадените подправки, добавете накиснатата филийка и омесете или бъркайте с шпатулка, докато се смесят продуктите много добре.

Оформете малки кюфтенца, като си намажете ръцете с няколко капки олио, тъй като е леко лепкаво и трудно се правят кюфтета.

Овалвайте ги добре с брашно и изпържете до полуготовност.

Обелете доматите и минете през ренде (можете да използвате и домашна доматена консерва като използвате около 200 мл от нея).

Нарязаните на ситно лук и чесън запържете в олиото от кюфтенцата. Сипете доматите, запържете 1 минутка, добавете полуготовите кюфтенца и водата и оставете да покъкри.

Когато яхнията достигне желаната гъстота - смъкнете от котлона и пасирайте като махнете за малко кюфтенцата, а после си ги върнете обратно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: