Начин на приготвяне
В купа сложете каймата, добавете нарязания на много ситно лук, яйцето и подправките и разбъркайте. Прибавете галетата и омесете добре.
С влажни ръце оформете кюфтета от каймата, подредете ги на разстояние в тава, покрита с хартия за печене, и печете в предварително загрята на 200°С фурна за около 20-30 минути.
През това време загрейте олио в тигана и запържете нарязаните на ситно лук, чесън и чушка. Прибавете доматите, овкусете със сол, пипер, босилек и захар. Гответе, докато сосът за кюфтетата се сгъсти.
Кюфтенцата прехвърлете в тава за печене, залейте ги с доматения сос, поръсете с настърганата моцарела и печете още около 15 минути.
Печените кюфтенца с моцарела и доматен сос са много вкусни.