Ezine.bg»Рецепти»Риба»Рибни кюфтета»Рибни кюфтенца от хек

Рибни кюфтенца от хек

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Рибни кюфтенца от хек
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Колкото по-скоро имате възможност да приготвите тези рибни кюфтенца, толкова по-добре"

Необходими продукти

  • галета - 110 грама
  • яйца - 2 броя
  • мерлуза - 500 грама филета (без кожа)
  • магданоз - 2 с.л. наситнен
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • черен пипер
  • сол
  • За сос
  • рибен бульон - 250 мл
  • готварска сметана - 300 мл
  • бяло вино - 60 мл
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • естрагон - 1 к.л.
  • олио - 70 мл
  • магданоз - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на малки парченца рибата, за да изглежда като по-едросмляна кайма.

Прехвърлете в купа и добавете яйцето, магданоза, пресования чесън, пипер, сол и галетата.

Омесете добре и оформете рибните кюфтенца.

В една чиния сипете брашното, а в друга разбийте яйцето. Потапяйте първо яйцето и след това в брашното.

Изпържете кюфтетата в сгорещеното олио. Извадете и отцедете от мазнината върху кухненска хартия.

Пригответе соса. За целта наситнете чесъна и лука, запържете ги в сгорещеното олио до лек златист загар.

Налейте виното и гответе до изпаряване на алкохола. Налейте сметаната и бульона, бъркайте до хогенизиране на сместа.

Гответе соса за риба 5-6 минути, за да се сгъсти. Поръсете го със сол, магданоз и естрагон.

Сервирайте кюфтенцата топли, като ги полеете със соса.

Рибните кюфтенца от хек са много сполучливи.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: