Начин на приготвяне
Нарежете на малки парченца рибата, за да изглежда като по-едросмляна кайма.
Прехвърлете в купа и добавете яйцето, магданоза, пресования чесън, пипер, сол и галетата.
Омесете добре и оформете рибните кюфтенца.
В една чиния сипете брашното, а в друга разбийте яйцето. Потапяйте първо яйцето и след това в брашното.
Изпържете кюфтетата в сгорещеното олио. Извадете и отцедете от мазнината върху кухненска хартия.
Пригответе соса. За целта наситнете чесъна и лука, запържете ги в сгорещеното олио до лек златист загар.
Налейте виното и гответе до изпаряване на алкохола. Налейте сметаната и бульона, бъркайте до хогенизиране на сместа.
Гответе соса за риба 5-6 минути, за да се сгъсти. Поръсете го със сол, магданоз и естрагон.
Сервирайте кюфтенцата топли, като ги полеете със соса.
Рибните кюфтенца от хек са много сполучливи.