Начин на приготвяне
Всички продукти за приготвянето на тези вкусни кюфтенца трябва да със стайна температура.
В купа сложете каймата, след което я омесете заедно с подправките, галетата, ракията, млякото, яйцето и счукания чесън. Ракията се слага в кюфтенцата, за да не поемат много мазнина при пърженето.
От овксусената кайма късайте топчета и оформете малки кюфтенца.
Лука нарежете на по-ситни парчета, а в бурканче смесете много добре майонезата с виното.
Сипете в дълбок тиган зехтина и го загрейте. Изпържете кюфтенцата до получаване на хубав златисто-кафяв цвят. Отцедете ги от мазнината върху кухненска хартия.
Прецедете мазнината от пърженето през цедка и върнете 3 лъжици от нея в същия тиган. Загрейте и запържете до златисто нарязания лук.
Сипете лъжичка захар и бульона, а щом течността клокне сипете майонезата и виното.
Разбъркайте добре и върнете кюфтенцата. Поръсете с настинен магданоз и пресована скилидка чесън.
Време е да овкусите лучения сос със сухите подправки. Гответе на умерен котлон около 10 минути, като от време на време разбърквате.
Когато течността се сгъсти, добавете чесъна с маслото и след няколко минути свалете от огъня.
Поръсете с прясно нарязан магданоз и сервирайте.
Телешките кюфтенца в чуден сос са много вкусни.