Начин на приготвяне
В купа сипете телешка кайма, ситно нарязания магданоз, счукания чесън и яйцата, наръсете със сол и черен пипер на вкус и месете сместа, докато стане хомогенна.
С мокри ръце оформете топчета, колкото за пинг-понг, оставете ги да отлежат на студено място около час, след което ги оваляйте в брашното и ги изпържете в сгорещеното олио.
Задушете обеления и нарязан на филийки лук в същата мазнина, в която сте пържили кюфтетата, като задължително го посолете, защото по-лесно ще се задуши, а и ще стане по-вкусен.
Нанесете го равномерно в тавичка, наредете отгоре кюфтенцата, залейте ги с доматен сок, посолете леко, поръсете с черен пипер и запечете ястието за 20-25 мин. в умерена фурна.