Начин на приготвяне
Вземете средата от филийката хляб и я топнете в млякото за няколко минути. Отцедете и стрийте добре накиснатия хляб в каймата.
Прибавете 1 от яйцата, добавете чубрица, сол и пипер. Омесете добре каймата, след което оформете кюфтета. Приберете ги в хладилник за 30-тина минути, за да се овкусят.
Наситнете почистения праз. Разтопете маслото в дълбок тиган. Прибавете нарязания праз и запържете за 10-тина минути.
Сипете виното и гответе 5 минути, за да се изпари алкохолът. Прехвърлете задушения праз в тава и върху него наредете кюфтетата.
Загрейте фурната на 180 градуса и печете кюфтетата 15-тина минути.
Разбийте останалите 3 яйца и ги смесете с настърганото топено сирене. Залейте кюфтетата и върнете във фурната още 15-тина минути или до готовност на заливката.
Телешките кюфтенца с праз и масло са много вкусни, опитайте!