Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Телешки кюфтенца с праз и масло

Телешки кюфтенца с праз и масло

Телешки кюфтенца с праз и масло
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Може би вече знаете, но ние пак ще ви го кажем - от телешките кюфтенца по-вкусни няма"

Необходими продукти

  • яйца - 4 броя
  • телешка кайма - 500 грама
  • пълнозърнест хляб - 1 филийка
  • прясно мляко - 50 мл
  • топено сирене - 100 грама
  • чубрица - 1 ч.л.
  • праз - 500 г
  • масло - 50 г
  • бяло вино - 50 мл
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете средата от филийката хляб и я топнете в млякото за няколко минути. Отцедете и стрийте добре накиснатия хляб в каймата.

Прибавете 1 от яйцата, добавете чубрица, сол и пипер. Омесете добре каймата, след което оформете кюфтета. Приберете ги в хладилник за 30-тина минути, за да се овкусят.

Наситнете почистения праз. Разтопете маслото в дълбок тиган. Прибавете нарязания праз и запържете за 10-тина минути.

Сипете виното и гответе 5 минути, за да се изпари алкохолът. Прехвърлете задушения праз в тава и върху него наредете кюфтетата.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете кюфтетата 15-тина минути.

Разбийте останалите 3 яйца и ги смесете с настърганото топено сирене. Залейте кюфтетата и върнете във фурната още 15-тина минути или до готовност на заливката.

Телешките кюфтенца с праз и масло са много вкусни, опитайте!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: