Начин на приготвяне
Нарежете чушките, лука и моркова на големи парчета, чесъна на филийки, а магданоза и девесила на ситно.
Смелете хляба на трохи в кухненски робот и след това го овкусете с пипер и сол.
Намажете рибата с горчица, лимонов сок, пипер и сол, а след това я оваляйте добре в хлебните трохи.
Сложете я да се пържи в дълбок тиган със зехтин до готовност.
За приготвянето на соса загрейте зехтина и изпържете в него лука, моркова, чушката и чесъна - овкусете ги със сол и добавете накрая доматите.
Сложете захар, черен пипер и девесил на вкус.
Оставете соса на котлона, докато се сгъсти.
Сервирайте панираната риба с малко от соса, маслини и резени лимон.
Панираната мерлуза с чуден сос е много вкусна.
Добър апетит!