Начин на приготвяне
Нарязваме подготвеното филе от хек на ивици с широчина около 2 см. Овкусяваме с черен пипер, сол на вкус и заливаме с изцедения лимонов сок, разбъркваме и оставяме да престои около 30 минути.
За панировката отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме жълтъците с бирата, добавяме брашното и разбъркваме, докато се получи средно гъста смес.
Разбиваме белтъците на твърд сняг, смесваме с биреното тесто и овкусяваме със сол. Потапяме всяко парче от рибата в панировката и изпържваме в загрято олио, изваждаме ги с решетъчна лъжица и ги поставяме в съд, застлан с домакинска хартия, за да се отцедят добре.
Сос тартар приготвяме по следния начин: изстискваме добре киселите краставички от маринатата и ги нарязваме на много дребни кубчета.
Ябълките обелваме, почистваме и също нарязваме на ситно. Смесваме всичко с майонезата, горчицата и ситно нарязания копър.
Поднасяме готовата панирана риба със сос тартар.