Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирана риба със сос тартар

Панирана риба със сос тартар

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Панирана риба със сос тартар1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • хек - 1 кг филе
  • лимони - 2 броя
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 500 мл
  • сол
  • ЗА ПАНИРОВКАТА
  • брашно - 300 г
  • бира - 300 мл
  • яйца - 4 броя
  • ЗА СОСА ТАРТАР
  • кисели краставички - 700 г
  • ябълки - 2 броя
  • майонеза - 600 г
  • горчица - 100 г
  • копър - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме подготвеното филе от хек на ивици с широчина около 2 см. Овкусяваме с черен пипер, сол на вкус и заливаме с изцедения лимонов сок, разбъркваме и оставяме да престои около 30 минути.

За панировката отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме жълтъците с бирата, добавяме брашното и разбъркваме, докато се получи средно гъста смес.

Разбиваме белтъците на твърд сняг, смесваме с биреното тесто и овкусяваме със сол. Потапяме всяко парче от рибата в панировката и изпържваме в загрято олио, изваждаме ги с решетъчна лъжица и ги поставяме в съд, застлан с домакинска хартия, за да се отцедят добре.

Сос тартар приготвяме по следния начин: изстискваме добре киселите краставички от маринатата и ги нарязваме на много дребни кубчета.

Ябълките обелваме, почистваме и също нарязваме на ситно. Смесваме всичко с майонезата, горчицата и ситно нарязания копър.

Поднасяме готовата панирана риба със сос тартар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: