Тарта с гъби

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Тарта с гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • брашно - 200 г
  • сол - 1 ½ ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • масло - 100 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • За пълнежа
  • масло - 1 с.л.
  • гъби - 250 г нарязани
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • пармезан - 100 г, настърган
  • рикота - 2 с.л. или извара
  • чедър - 100 г, нарязано на кубчета
  • хамон - 100 г или прошуто
  • яйца - 2 бр., твърдо сварени нарязани на кръгчета
  • коняк - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към пресятото с бакпулвера и солта брашно, добавяме нарязаното на ситно масло и стриваме на трохи, прибавяме жълтъка и млякото и замесваме тесто, което разстиламе в тавичка застлана с хартия за печене, като оформяме красиво ръбче.

Печем блата за 12 минути в предварително загрята фурна на 190 градуса.

За пълнежа:

В загрятото масло запържваме гъбите за кратко, поръсваме с брашно разбъркваме и доливаме прясното мляко, бъркаме докато сосът се сгъсти.

Махаме от огъня и прибавяме сирената, яйцата, хамона и коняка, като бъркаме непрекъснато, овкусяваме със сол, черен пипер и индийско орехче.

Готовата плънка изсипваме върху кората и печем в предварително загрята фурна на 190 градуса за 30-40 минути.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: