Начин на приготвяне
Блендирайте бисквитите и лешниците и ги изсипете в голяма купа.
Добавете към тях какаото, захарта и маслото.
Разбъркайте до получаване на маслени трохи.
Изсипете сместа във форма с падащо дъно и хубаво я загладете. Приберете я в хладилника.
Сложете сметаната на котлона.
В купа начупете шоколада и добавете към него ванилията и какаото.
Щом заври сметаната, излейте вътре шоколада и започнете да бъркате, за да се разтопи.
Оставете шоколадовата смес леко да се охлади и след това чукнете в нея едно яйце при непрекъснато бъркане.
Излейте я върху бисквитения блат и сложете домашната тарта да се пече за около 20 минути на 180 °C.
Шоколадовата тарта със сметанов крем е чудесен десерт за вашите гости.