Начин на приготвяне
Измийте, обезкостете и нарежете черешите на малки парченца.
Накиснете листата желатин в студената вода и оставете да се хидратира.
Сипете в тенджерка сметаната, млякото и захарта. Сложете да се загрее на котлона и да заври, от време на време разбърквайте.
Когато млечната смес заври, може да я свалите от огъня.
Загрейте набъбналия желатин на водна баня и го добавете към млечната струя, като не бива да спирате да разбърквате.
Накрая добавете нарязаните череши и кокосовите стърготини.
Разпределете сметановия крем в чашки и оставете на стайна температура да се охлади напълно. След това го приберете да стегне в хладилник за поне 2 часа.
За да се отлепи крема, потопете всяка чашка в купа с топла вода и я обърнете в чинийка.
Накрая поръсете с още малко кокосови стърготини и поднесете.
Сметановият крем с череши и кокос е готов.
Ако желаете да си приготвите лек и вкусен десерт, опитайте и предложенията ни за домашна панакота.