Начин на приготвяне
Към пресятото с бакпулвера и солта брашно, добавяме нарязаното на ситно масло и стриваме на трохи, прибавяме жълтъка и млякото и замесваме тесто, което разстиламе в тавичка застлана с хартия за печене, като оформяме красиво ръбче.
Печем блата за 12 минути в предварително загрята фурна на 190 градуса.
За пълнежа:
В загрятото масло запържваме гъбите за кратко, поръсваме с брашно разбъркваме и доливаме прясното мляко, бъркаме докато сосът се сгъсти.
Махаме от огъня и прибавяме сирената, яйцата, хамона и коняка, като бъркаме непрекъснато, овкусяваме със сол, черен пипер и индийско орехче.
Готовата плънка изсипваме върху кората и печем в предварително загрята фурна на 190 градуса за 30-40 минути.