Начин на приготвяне
Нарежете рибата на по-големи кубчета. Сложете 4 с.л. от брашното в купа овкусете със сол и пипер, след което сложете няколко парчета риба и ги оваляйте. В друга купа сипете оставащото брашно, овкусете със сол, добавете царевичното брашно. Добавете 300 мл ледено студена вода и разбъркайте до получаване на гладка кашичка.
Загрейте олиото в уок, сложете оваляните в брашно и в кашата парчета риба и ги запържете. Така изпържете цялата риба.
За да направите соса сипете 3 с.л. от лимоновия сок, оцета, шерито, соевия сос, захарта, доматеното пюре и нарязаната чушка в малка тенджерка.
Кипнете сместа и гответе за 3 минути. Смесете царевичното брашно с оставащия портокалов сок, добавете към сместа и гответе още 1 минута. Сервирайте рибата с този сладко-кисел сос.