Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Кефал в сладко-кисел сос

Кефал в сладко-кисел сос

IlariaIlaria
Новак
59762531
Кефал в сладко-кисел сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • риба - 2 бр. кефала
  • нишесте - 3 с.л. царевично
  • олио - 1 ч.ч.
  • за соса
  • праз - 1 - 2 стръка
  • домати - 200 г консервирани½ буркан
  • чесън - 2 скилидки
  • оцет - 3 с.л. винен
  • захар - 3 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • джинджифил - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата кефал се почиства много добре. По повърхността ѝ се правят успоредни разрези. Овалва се в нишестето, като излишното се отстранява.

Рибата се изпържва в сгорещеното олио и се изважда и прибира на топло. В загрятата мазнина се запържва ситно нарязаният праз и скилидките чесън. Добавят се подправките. Изсипват се пасираните консервирани домати и сосът се вари около 5-6 минути до сгъстяване.

Пърженият кефал се слага в чиния за сервиране, полива се обилно със сос, по желание се поръсва с пресен магданоз и се поднася.

Вкусен и ароматен кефал в сладко-кисел сос!

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: