Начин на приготвяне
Нарежете месото, чушките и ананаса на еднакви квадратчета.
Към месото добавете жълтъка, соевия сос, 1 с.л. нишесте, малко вода и сол, разбъркайте го добре и го оставете да престои 1 час.
След това го оваляйте в 1-2 с.л. нишесте и го запържете до златисто в сгорещеното олио във фритюрника, като внимавате да не се слепват парченцата месо.
Изпърженото месо отцедете върху домакинска хартия, изпържете го втори път набързо и отново го сложете върху хартия.
В добре загретия уок или дълбок тиган сипете олиото, за секунди запържете оформения на сламки джинджифил, парнете по същия начин чушките и добавете за кратко ананаса.
Налейте оцета, разбъркайте, сипете захарта, разбъркайте, прибавете кетчупа и пак разбъркайте.
Разредете 1-2 ч.л. нишесте с 1-2 ч.л. студена вода (1:1), налейте ги в уока, разбъркайте и дръпнете съда от огъня.
Поднесете месото, полято със сладко-киселия сос.