Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирана мерлуза с чуден сос

Панирана мерлуза с чуден сос

Панирана мерлуза с чуден сос
Снимка: Яница Николова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Сервирайте панираната риба с малко от соса, маслини и резени лимон"

Необходими продукти

  • риба - 6 филета мерлуза
  • лимонов сок
  • горчица
  • За панировката
  • хляб - 3 филии
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • магданоз
  • девесил
  • черен пипер
  • За соса
  • лук - 3 глави
  • чушки - 3 бр. червени
  • моркови - 3 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • захар - 1 с.л.
  • домати - 2 големи консерви
  • магданоз
  • девесил
  • зехтин
  • сол - на вкус
  • Още
  • лимони - 2 резена
  • маслини - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чушките, лука и моркова на големи парчета, чесъна на филийки, а магданоза и девесила на ситно.

Смелете хляба на трохи в кухненски робот и след това го овкусете с пипер и сол.

Намажете рибата с горчица, лимонов сок, пипер и сол, а след това я оваляйте добре в хлебните трохи.

Сложете я да се пържи в дълбок тиган със зехтин до готовност.

За приготвянето на соса загрейте зехтина и изпържете в него лука, моркова, чушката и чесъна - овкусете ги със сол и добавете накрая доматите.

Сложете захар, черен пипер и девесил на вкус.

Оставете соса на котлона, докато се сгъсти.

Сервирайте панираната риба с малко от соса, маслини и резени лимон.

Панираната мерлуза с чуден сос е много вкусна.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: