Начин на приготвяне
Патладжаните за рулцата нарязваме на филии, насоляваме и оставяме да си пуснат сока. Измиваме ги и подсушаваме.
Намазваме ги със зехтин, нагряваме си грил тиганче и ги запичаме за по-три минути от всяка страна.
Поставяме ги в съд с капак, за да се задушат.
Смесваме си сиренето, моцарелата, сол и черен пипер на вкус. Доматите обелваме и настъргваме.
В тиган си загряваме зехтина, добавяме нарязаните на ситно чесън и лук, задушаваме ги, добавяме босилека, захарта, черен пипер и доматите.
Варим за около 15 минути.
В началото на всяка филия патладжан слагаме по 1 лъжица от смесените сирена, навиваме на малки зеленчукови рула и подреждаме в тавичка.
Заливаме ги с доматения сос и поръсваме с пармезана.
Печем нашите рулца от патладжани с доматен сос на 200 градуса за около 30 минути.
По същия начин могат да се направят и рулца от тиквички.