Начин на приготвяне
Измийте тиквичките и ги разрежете през средата на зеленчукови лодки. Издълбайте вътрешността и я заделете. Бланширайте тиквичките за няколко минути във вряща вода, извадете и подредете в тавичка.
В тиган запържете лука и моркова, вътрешността на тиквичките, нарязани на дребно. Сложете каймата и пържете, докато стане на трохи. Добавете ориза. Щом стане прозрачен налейте сока от консервата на ананаса и 1 к.ч вода.
Изчакайте да набъбне ориза и сложете ананаса, нарязан на дребно. Добавете подправките, разбъркайте и напълнете тиквичките.
Налейте малко водичка в тавата и печете до готовност на тиквичките с кайма, като малко преди да изключите поръсете с настърган кашкавал.
Поднесете още топли Пълнени тиквички с месо и ориз.