Начин на приготвяне
Вкусни пълнени чушки с месо и ориз.
Почистете гъбите и ги нарежете на ситно.
Задушете ги в олиото и ги отстранете от тигана.
Нарежете лука на ситно, предварително почистен от люспите и го задушете до омекване в олиото.
Добавете ситно нарязаното месо и измития ориз.
Добавете доматите, гответе 5-6 минути на бавен огън, като разбърквате междувременно.
Върнете гъбите обратно и налейте око 1/2 ч.ч. топла вода.
Овкусете със сол и черен пипер.
Разбъркайте и след като течността се изпари, свалете тигана от котлона. Прибавете ситно нарязаните свежи подправки.
Охладете.
Почистете чушките от дръжките и семенната част.
Напълнете ги със сместа.
Наредете ги в тава за печене.
Налейте топла вода, която да покрие минимум 1/2 от чушките.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до кафеникав загар чушките.
По средата на печенето, обърнете пълнените червени чушки, за да се изпекат равномерно.
Добър апетит с Пълнени чушки с месо и ориз!
Рецептата за пълнени чушки е изпълнена.