Начин на приготвяне
Сложете ориза в купа и го измийте няколко пъти, до получаване на бистра вода. Отцедете го и отделете на страни.
Загрейте в тиган зехтина. В него задушете нарязания на ситно праз и настъргания морков. Щом зеленчуците омекнат, добавете каймата.
Разбъркайте и оставете на котлона, докато каймата не промени цвета си. След което е ред да се добави ориза.
Залейте и доматено пюре, и вода (1:1) и отново разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. Добавете и сух риган за аромат.
Щом ориза набъбне, на финала сложете в плънката за чушките и половин чаша натрошени орехови ядки. Изключете котлона.
Чушките измийте, отрежете капачетата им и почистете от семките.
Напълнете чушките с плънката с кафяв ориз и орехи. Подредете вашите пълнени чушки в тава и налейте половин чаша вода.
Изпечете пълнените чушки с кафяв ориз и орехи за час във фурна на 200 градуса.