Начин на приготвяне
Чушките се измиват и изтърбушват. Почистват се добре от семките.
Ориза се измива и се слага в тиган. Добавя се нарязания на ситно лук, мащерка, сол и червен пипер. Налива се 100 мл. мазнина и 150 мл. вода. Задушава се за 10 минути на котлон.
След готовност се напълват чушките и всяка една от тях се топва в брашно. Подреждат се в тава. Налива се вода 1 пръст под нивото на пиперките. Ястието се покрива с фолио за печене.
Пече се в умерена фурна на 200 градуса за около 50 минути. Десет минути преди изключване е добре да се махне фолиото за печене за да хванат леко коричка отгоре. Подреждат се в чиния по 2 или 3 като леко се обливат със сос образуван при печене.
Коментари