Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени Чушки»Пълнени чушки с ориз и лук

Пълнени чушки с ориз и лук

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Пълнени чушки с ориз и лук
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
25/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • чушки - 12 бр. сушени (замразени)
  • лук - 5 глави
  • ориз - 1 ч.ч.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • олио - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват от семки и от дръжки и се попарват с вряща вода за няколко минути. Поради липса на сушени чушки, аз използвах замразени, домашни такива.

Лукът се нарязва на дребно и се поставя в дълбок тиган със загрято олио да се запържи. Като омекне и придобие стъклен оттенък, се добавя измитият ориз.

Сместа се разбърква няколко пъти, след което се налива около половин чаена чаша вода. Плънката се разбърква още няколко пъти и щом оризът набъбне, се прибавя сол на вкус, черен пипер и чубрица.

Оризът се разбърква и готви още пет минути. Отстранява се от котлона и след като изстине, с него се напълват чушките.

Пълнените чушки се нареждат в тава, наливат се още около два чаени чаши вода и се слагат да се пекат във фурна на 180 градуса. По средата на печенето се обръщат да се запекат и от другата страна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: