Начин на приготвяне
Почистете чушките, като премахнете дръжката и семенната част.
Нарежете на дребно глава кромид лук и гъбите, а моркова настържете.
Загрейте олиото и задушете първо лука за няколко минути.
След това прибавете последователно настърганите моркови и гъбите.
Щом водата от зеленчуците и гъбите се изпари и останат на мазнина, добавете ориза, презварително добре измит, както и всички подправки и сол на вкус.
Запържете ориза, бъркайки, докато стане прозрачен, а след това добавете 1 чаша гореща вода.
Разбъркайте и оставете на котлона, докато оризът абсорбира течността.
Оставете плънката леко да се охлади, а след това напълнете чушките.
За да не излезе плънката при печене на постните пълнени чушки, сложете по резен картоф в отвора на всяка вкусна пълнена чушка.
Наредете пълнените чушки в тава, добавете още 1 чаша вода и ги сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 220° С за около 1 час.