Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Пълнени печурки с кашкавал и подправки

Пълнени печурки с кашкавал и подправки

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Копирайтър
773101801
Пълнени печурки с кашкавал и подправки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • печурки - 6 - 8 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • кашкавал - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се гъби с хубава кръгла форма. Калпачетата обелваме с помощта на ножче. Пънчетата отделяме от горната част на гъбата, измиваме и ги подсушаваме. Пънчетата нарязваме на дребно и оставяме настрана.

Взимаме скилидките чесън, смачкваме с ножа и след това режем на ситно, за да стане като едра каша. В тиган слагаме маслото и след това изсипваме чесъна, след като се позапържи добавяме нарязаните пънчета от печурките.

Овкусяваме с подправките на вкус и оттегляме от котлона. С помощта на лъжица пълним гъбите и ги поставяме в тавичка. Печем на 180°С до омекване на гъбите, слагаме настърган кашкавал на всяка една гъба и връщаме във фурната.

Готовите пълнени гъби поднасяме със свежа салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: