Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Пълнени печурки с пъдпъдъчи яйца

Пълнени печурки с пъдпъдъчи яйца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Пълнени печурки с пъдпъдъчи яйца
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
5
"Пълнените гъбки с пъдпъдъчи яйца са страхотна идея за предястие - със сигурност гостите ви ще останат изненади"

Необходими продукти

  • гъби - 5 бр. печурки
  • пъдпъдъчи яйца - 5 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • магданоз - 5 стръка
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, измийте ги под течаща вода и отрежете пънчетата им.

Нарежете магданоза и чесъна и ги смесете със зехтина, лимоновия сок и солта.

Сложете гъбките с отворите надолу да се запечат в тиган с незалепващо покритие в малко зехтин до златист цвят.

Напълнете ги с приготвената смес и чукнете в отворите им по едно пъдпъдъче яйце. По желание го посолете.

Затворете с капак тигана и оставете пълнените гъбки за няколко минути.

Пълнените печурки с пъдпъдъчи яйца са страхотна идея за предястие.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: