Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Картофена торта с пъдпъдъчи яйца

Картофена торта с пъдпъдъчи яйца

Картофена торта с пъдпъдъчи яйца
Снимка: Кирил Михайлов
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Страхотно предястие е тази картофена торта - гарантира, че няма да искате нищо друго за ядене след нея"

Необходими продукти

  • картофи - 1 кг
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сирене - 100 г
  • бакпулвер - 10 г
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • кисело мляко - 150 г
  • крема сирене - 100 г
  • майонеза - 50 г
  • моркови - 3 бр.
  • кисели краставички - 150 г
  • червени чушки - 150 г печени
  • пъдпъдъчи яйца - 8 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази перфектна солена торта поставете измитите картофи и моркови в тенджера с вода да се варят.

След като кипне водата, отгоре сложете пъдпъдъчите яйца и ги варете 5 минути, след което ги извадете с лъжица и ги охладете.

След като се сварят картофите и морковите, картофите намачкайте с вилица, а морковите оставете настрани за част от плънката.

Разбъркайте 4 кокоши яйца, с 3 с.л. кисело мляко, брашно, бакпулвер и натрошено сирене, и смесете с намачканите картофи, счукания чесън и подправките.

Готовата смес изсипете върху хартия за печене в голяма квадратна тавичка, разстелете я равномерно и печете 30 минути на 180 °C.

Докато се пече, подгответе плънката за апетитната картофена торта, като разбъркате крема сиренето, киселото мляко, майонезата, нарязани на малки парченца варени моркови, кисели краставички и печени чушки.

Обелете и нарежете пъдпъдъчите яйца на тънки резенчета.

След като картофеният блат се изпече, го оставете да изстине и го нарежете на четири парчета. Наредете ги едно върху друго, като между тях преди това нанесете плънката и подредете яйцата.

Картофената торта с пъдпъдъчи яйца е готова.

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: