Начин на приготвяне
За тази перфектна солена торта поставете измитите картофи и моркови в тенджера с вода да се варят.
След като кипне водата, отгоре сложете пъдпъдъчите яйца и ги варете 5 минути, след което ги извадете с лъжица и ги охладете.
След като се сварят картофите и морковите, картофите намачкайте с вилица, а морковите оставете настрани за част от плънката.
Разбъркайте 4 кокоши яйца, с 3 с.л. кисело мляко, брашно, бакпулвер и натрошено сирене, и смесете с намачканите картофи, счукания чесън и подправките.
Готовата смес изсипете върху хартия за печене в голяма квадратна тавичка, разстелете я равномерно и печете 30 минути на 180 °C.
Докато се пече, подгответе плънката за апетитната картофена торта, като разбъркате крема сиренето, киселото мляко, майонезата, нарязани на малки парченца варени моркови, кисели краставички и печени чушки.
Обелете и нарежете пъдпъдъчите яйца на тънки резенчета.
След като картофеният блат се изпече, го оставете да изстине и го нарежете на четири парчета. Наредете ги едно върху друго, като между тях преди това нанесете плънката и подредете яйцата.
Картофената торта с пъдпъдъчи яйца е готова.