Начин на приготвяне
В три отделни купички настържете на по-едро ренде 5 броя от сварените яйца, картофите и кашкавала.
Смесете заедно киселото мляко с майонезата.
В поднос сложете ринг с диаметър 22 см. На дъното сипете около 1/3 от настърганите картофи. Разпределете 3 лъжици от майонезената смес, 1/3 от кашкавала и 1/3 от яйцата.
Покрийте с още 3 лъжици майонезена смес. Сипете натрошеното сиренето.
Отново следва пласт картофи, майонезена смес, кашкавал и яйца.
Така трябва да се наредят три пласта. Завършете солената торта с картофи и ги намажете с майонезена смес.
Приберете картофената торта в хладилник за няколко часа. След това внимателно освободете от ринга и украсете по избор.
Картофената торта с яйца и кашкавал е страхотна!