Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Празнична картофена торта

Празнична картофена торта

Празнична картофена торта
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Богата картофена торта, която е като истинско бижу на празничната трапеза"

Необходими продукти

  • картофи - 3 бр.
  • яйца - 1 бр. сварено
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • краве масло - 100 г
  • кисели краставички - 2 бр.
  • царевица 4 с.л. от консерва
  • сметана - 1 с.л. заквасена
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • майонеза - 100 г
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • кашкавал - 50 г настърган
  • краставици - 1 бр.
  • чери домати - 4 бр.
  • маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите и ги нарежете на малки кубчета.

Разбъркайте ги с маслото.

Нарежете свареното яйце, морковите и киселите краставички на ситно - добавете ги при картофите заедно с настърганата глава лук, нарязания на ситно магданоз и царевицата.

В друг съд смесете киселото мляко, майонезата, заквасената сметана и подправките.

Залейте другите продукти с тази заливка и разбъркайте.

Изсипете получената смес в голяма купа и загладете хубаво.

Поръсете отгоре с настърган кашкавал, а стените покрийте с нарязан на ситно магданоз.

Декорирайте солената торта по желание и я охладете.

Празничната картофена торта е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: