Начин на приготвяне
За тази картофена торта с кайма първо сварете, обелете и намачкайте картофите. След това смесете картофите с масло, мляко, сол, черен пипер и индийско орехче. След това сложете готовото картофено пюре настрана.
Загрейте фурната до 180 градуса. Подправете каймата с черен пипер и сол.
Запържете нарязания лук в тиган с малко зехтин, след което добавете каймата. Когато месото се сотира, добавете, магданоза и бяло вино, по желание добавете и зелени маслини. Варете всичко за около 10-15 минути или докато виното се редуцира и изпари в сместа.
Подгответе си намаслена с краве масло тавичка и поръсена с галета.
В тавичката първо добавете картофеното пюре, след това каймата и натрошената фета.
Като последен слой, отново картофено пюре и покрийте всичко с обилно количество пармезан и настърганата Гауда. Печете картофената торта във фурната за около 10-15 минути при 180 градуса до златисто кафяво. Накрая украсете и се насладете на вкусната солена торта.