Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Картофена торта с руска салата

Картофена торта с руска салата

Картофена торта с руска салата
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • картофи - 350 г
  • моркови - 100 г
  • целина - 90 г
  • грах - 90 г стерилизиран
  • шунка - 104 г пастьоризирана
  • яйца - 2 бр
  • майонеза - 270 г
  • винена киселина - 7 мл
  • сол - 5 г
  • още
  • картофи - 2 - 3 бр. сварени
  • майонеза - 2 - 3 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • кашкавал - 1 ч.ч. настърган
  • шунка - 1 бр. слайс
  • педро хименес - редукция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете руската салата като сварите картофите, морковите, целината и яйцата по отделно.

Обелете и нарежете на малки кубчета. Добавете в купа и останалите продукти - граха, шунката, майонезата солта и оцета. Разбъркайте и оставете в хладилника за няколко часа.

Настържете двата картофа (сврени) и морковите (пресни) по отделно на ренде.

Вземете квадратен или кръгъл ринг и сложете на дъното рендосаните картофи. Отгоре намажете с майонезата и завършете с руската салата.

Натиснете хубаво от всички страни, за да няма кухини. Внимателно отстранете ринга като внимавате да не развалите формата.

Полепете с настърганите моркови страните на вкусната солена торта. Оформете розичка със слайса шунка и поръсете с настъргания кашкавал.

Полейте с редукцията педро хименес и сервирайте картофената торта с руска салата веднага.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: