Начин на приготвяне
Направете руската салата като сварите картофите, морковите, целината и яйцата по отделно.
Обелете и нарежете на малки кубчета. Добавете в купа и останалите продукти - граха, шунката, майонезата солта и оцета. Разбъркайте и оставете в хладилника за няколко часа.
Настържете двата картофа (сврени) и морковите (пресни) по отделно на ренде.
Вземете квадратен или кръгъл ринг и сложете на дъното рендосаните картофи. Отгоре намажете с майонезата и завършете с руската салата.
Натиснете хубаво от всички страни, за да няма кухини. Внимателно отстранете ринга като внимавате да не развалите формата.
Полепете с настърганите моркови страните на вкусната солена торта. Оформете розичка със слайса шунка и поръсете с настъргания кашкавал.
Полейте с редукцията педро хименес и сервирайте картофената торта с руска салата веднага.