Начин на приготвяне
Обелете сварените яйца. Разделете белтъците от жълтъците. Смесете с майонезата ситно нарязаните белтъци, овкусете със сол и пипер.
В подходящи за сервиране стъклени чаши сложете на дъното от майонезената смес. Отгоре редувайте сварени и нарязани моркови, грах, кисели краставички, картофи и шунка.
Между всеки нов пласт поставяйте по малко от майонезената смес и леко притискайте - така редовете ще се уплътнят по-добре.
Завършете с пласт майонезена смес. Отгоре върху руската салата натрошете сварен жълтък и украсете с шунка. Завършете със стрък магданоз и нарязани маслинки.
Охладете за час в хладилник, за да се смесят по-добре вкусовете на салатата.
Руската салата в чаши е готова.