Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Картофена торта с крема сирене

Картофена торта с крема сирене

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Картофена торта с крема сирене
Снимка: Румяна Сакалийска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Изумителна картофена торта с крема сирене, която трудно поделяме с който и да било"

Необходими продукти

  • ЗА КАРТОФЕНИЯ БЛАТ
  • картофи - 1 кг
  • масло - 50 г
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • крема сирене - 350 г
  • кисело мляко - 100 г цедено
  • ЗА ПЪЛНЕЖА
  • кисели краставички - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • луканка - 50 г
  • шунка - 50 г
  • ЗА ДЕКОРАЦИЯ
  • черни маслини - 10 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите в подсолена вода и малко чубрица. След като се сварят, отцеждаме ги, добавяме маслото и пасираме на пухкаво картофено пюре, което оставяме да се охлади леко.

За пълнежа на картофената торта нарязваме на кубчета киселите краставички, шунката, кашкавала, луканката и ги разбъркваме добре.

От охладеното картофено пюре оформяме блат за солената торта, който намазваме с предварително пасираното крема сирене с цедено мляко. Разпределяме равномерно от плънката и слагаме следващия картофен блат.

Накрая намазваме обилно цялата картофена торта с крема сирене, отгоре и отстрани слагаме от пълнежа и украсяваме с няколко маслини.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: