Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Красива празнична торта

Красива празнична торта
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 5
13/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
240 мин.
Порции
10
"Красива празнична торта - сметанова, сочна и ей сега ще я започна"

Необходими Продукти

  • За блата
  • брашно - 140 г
  • захар - 150 г
  • какао на прах - 1 с.л. (по желание)
  • яйца - 4 бр. размер М
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 3 бр. прахчета
  • олио - 50 мл
  • сок от компот - 1 в.ч. от ягоди (за заливане на блатовете)
  • За крема
  • сметана - 500 мл за разбиване
  • крем oле - 1 пак.
  • домашно сладко от ягоди - 200 г
  • шоколад - (по желание) или орехи настърган за страните
  • За целувките
  • белтък - 4 бр.
  • пудра захар - 250 г
  • ванилия - 1 бр. прахче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с направата на блата за торта. С помощта на миксер разбийте, първо, яйцата. След това добавете към тях захарта и разбивайте, докато се разтвори напълно и няма останали кристалчета.

След това към тях добавете олиото, бакпулвера и ванилиите.

Намалете степента на въртене на миксера и добавете предварително пресятото брашно поетапно, за да няма бучки. След това пригответе тавичката, в която ще се пече, като я застелите с хартия за печене и леко намаслете. Изсипете хомогенната смес.

Печете в загрята фурна на 180 °C за 40-45 минути. След това го извадете и го оставете да се охлади напълно, преди да преминете към следващия етап.

Вземете купа и отново с миксера разбийте в нея крем Оле (по описания на опаковката начин). Към този крем добавете сметаната и разбийте хубаво до получаване на пухкав крем за торта. Ако е необходимо, добавете пудра захар. Приберете го в хладилника.

След което разбийте съставките за целувките, с помощта на шприц ги оформете върху хартия за печене и ги изсушете на 120°C за 40 минути.

Започнете да оформяте сметановата торта.

Разрежете вече изстиналия блат на 3 равни части. Сиропирайте със сока от компот и след като поеме, с помощта на шпатула нанесете от крема. Върху крема сложете няколко плодчета от сладкото (аз използвах сладко от ягоди).

След това процедурата се повтаря със следващите две части блатове. Най-отгоре и отстрани на тортата нанесете хубаво от крема.

Наредете по ваше предпочитание целувките и плодове отсладкото от ягоди, както и отстрани поръсете със смлени орехи или настърган любим шоколад, за да има интересен вид.

Вече готовата празнична торта приберете в хладилник за поне 2 часа, преди да я поднесете.

Да ви е сладко с моята красива празнична торта!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: