Празнична торта за осми март

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1384074k
Празнична торта за осми март
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • за белия блат
  • брашно - 1 ч.чаша
  • захар - 1 ч.чаша
  • яйца - 4 броя
  • ванилия - 2 бр. (по 2 г)
  • за какаовия блат
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • какао - 4 с.л.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 брой (2 г)
  • яйца - 2 броя
  • за крема
  • крем - 2 бр. без варене на Йоткер (шоколадови)
  • ананас - 1/2 брой
  • бял шоколад - филиран
  • инстантно кафе - 250 - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте всички посочени продукти за белия блат. Прехвърлете ги в намазнена форма и изпечете на умерено загрята фурна до готовност.

Охладете и разрежете на два блата.

По същия начин процедирайте с втория блат, който обаче не се разрязва на две.

Разбийте с миксер шоколадовия крем, като следвате указанията на опаковката.

Разтворете инстантното кафе. Сиропирайте един бял блат с кафето и го намажете с крем. Отгоре наредете резенчета ананас и похлупете с какаовия блат.

Отново намажете леко с крема и наредете ананас на тънки резени. Украсете с останалия крем и поръсете тортата с филиран бял шоколад.

Празничната торта за осми март е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: