Начин на приготвяне
В купа налейте затоплените вода и прясно мляко заедно със захарта, разбъркайте да се разтворят.
Прибавете олиото и пресятото брашно заедно със солта, замесете много меко тесто.
Покрийте тестото със стреч фолио и поставете на топло място, да удвои обема си.
През това време натрошете сиренето. Отделно смесете разбитото яйце с киселото мляко и разтопеното масло, разбъркайте.
Върху набрашнен плот разтворете с пръсти тестото на кора с дебелина 1 см и поръсете кората с натрошеното сирене.
Съберете краищата на кората към средата и обърнете оформения тутманик в намазана тава с малко масло.
Разтворете с пръсти тутманика, така че да достигне краищата на тавата.
Потопете събрани пръстите на едната ръка в готовата заливка и забивайте в тутманика като очертавате линии и разделите на малки квадрати.
Залейте тутманика със заливката и оставете за 30 минути да се надигне.
След това поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете ориенталския тутманик със заливка за 30 минути.