Начин на приготвяне
Затоплете леко прясното мляко и разтворете в него маята и захарта.
Покрийте съда и оставете за 10-15 минути, докато маята се активира.
Пресейте брашното и прибавете солта. Разбъркайте и оформете кладенче. Към брашното добавете сместа с маята, леко разбити 3 яйца и олиото.
Замесете меко и нелепнещо тесто. Поставете тестото в купа и го покрийте с фолио. Оставете да втаса, докато удвои обема си.
Разтопете маслото.
Настържете кашкавала на метално ренде и натрошете сиренето.
Готовото тесто разделете на 7 равни части.
Всяка разточете на тънка елипса. Намажете с разтопено масло и сложете от плънката. Навийте на руло откъм широката част и завийте на охлювче.
Наредете ги в намазана с масло кръгла тава с диаметър 28-30 см.
Оставете отново да втаса за още 20-30 минути.
През това време си приготвите заливката. Разбийте 2 яйца. Прибавете към тях киселото мляко, брашното и останалото масло. Разбъркайте всичко, до хомогенна смес.
Залейте приготвения тутманик равномерно и сложете да се пече в загрята фурна на 180 °C без вентилатор за около 40 минути.
Добър апетит с този памук тутманик със заливка!