Начин на приготвяне
Маята се активира в купичка заедно със затопленото мляко и захарта. Оставя се на топло, за да шупне.
През това време се пресява брашното. Прибавя му се солта и се размесва. По средата на брашното се прави кладенче и в него се излива шупналата мая и затоплената вода. Замесва се меко и гладко тесто.
Оформя се на топка, покрива се с памучна кърпа и се оставя на топло да втаса, докато удвои обема си.
След това се разточва на набрашнена повърхност, намазва се със свинска мас, поръсва се натрошено сирене и се навива на руло. Оформеното руло се нарязва на еднакви по големина шайби с помощта на остър нож.
Шайбите се нареждат в намаслена тава и се оставят да втасат отново за около 15 минути.
След това се поставят във фурната и се пекат на 190 градуса, докато се зачервят отгоре.
Готовите милинки се намазват отгоре с мазнина, веднага след като се извадят от фурната.
Коментари