Начин на приготвяне
Загряваме леко млякото, прибавяме маята и захарта, разбъркваме и оставяме да шупне.
В купа пресяваме брашното, към него добавяме солта, млякото, топлата вода и олиото и омесваме меко и нелепнещо тесто.
Оставяме тестото за милинките да втасва за около 40-60 минути.
През това време натрошаваме сиренето.
Измиваме спанака, подсушваме го много добре с хартиена кърпа, нарязваме на ситно, добавям го към сиренето и разбъркваме.
Готовото тесто разточваме върху набрашнения плот на правоъгълник с дължина около 40 см и дебелина около 5 мм.
Намазваме с разтопеното масло (оставяме около 1-2 с.л.) и поръсваме със сместа.
Завиваме на руло от по-дългата страна и го нарязваме на 12 колелца.
Подреждаме охлювчетата в намазана с масло тава за печене и оставяме за 15-20 минути.
Загряваме фурната на 180°C, намазваме милинките с останалото масло и ги печем за около 30 минути.
По-вусни традиционни милинки със спанак и сирене скоро не сте хапвали :)