Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Картофена торта с яйца и кашкавал

Картофена торта с яйца и кашкавал

Картофена торта с яйца и кашкавал
Снимка: Христинка Колева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • сирене - 70 грама
  • картофи - 600 грама (сварени)
  • кисело мляко - 300 грама
  • яйца - 6 сварени
  • майонеза - 200 грама
  • кашкавал - 150 грама
  • сол
  • за украсата
  • червен пипер
  • зелен лук - пера
  • маслини
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В три отделни купички настържете на по-едро ренде 5 броя от сварените яйца, картофите и кашкавала.

Смесете заедно киселото мляко с майонезата.

В поднос сложете ринг с диаметър 22 см. На дъното сипете около 1/3 от настърганите картофи. Разпределете 3 лъжици от майонезената смес, 1/3 от кашкавала и 1/3 от яйцата.

Покрийте с още 3 лъжици майонезена смес. Сипете натрошеното сиренето.

Отново следва пласт картофи, майонезена смес, кашкавал и яйца.

Така трябва да се наредят три пласта. Завършете солената торта с картофи и ги намажете с майонезена смес.

Приберете картофената торта в хладилник за няколко часа. След това внимателно освободете от ринга и украсете по избор.

Картофената торта с яйца и кашкавал е страхотна!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: