Начин на приготвяне
Обелете картофите и ги нарежете с помощта на специално ренде на еднакви и равни филийки. Сложете ги да се сварят в подсолена вода, като внимавате да не се преварят, а да останат цели. Намачкайте сварените яйца. Смесете майонезата със сметаната, чубрицата и черен пипер на вкус. 2/3 от сместа разбъркайте с яйцата, а останалото оставете за покриване на готовата торта от картофи.
Нарежете бекона на тънки филии, а кашкавала настържете. В поднос намажете дъното леко с малко от бялата смес. Започнете да редите ред картофи, бекон и намажете с яйчената смес. После отново ред картофи, кашкавал и яйчената смес. Редувайте до изчерпване на количествата. Най-отгоре намажете отвсякъде тортата с картофи с бялата смес. Направете украса по желание.