Картофи с къри

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Картофи с къри1 / 2
28/06/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8-10
"Май да приготвиш наистина перфектните картофки не е чак толкова трудно"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • масло - 25 г, разтопено
  • къри - 1 с.л.
  • майонеза - 1 с.л., за приготвяне на соса
  • горчица - 1 с.л. дижонска
  • мед - 1 с.л. течен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всеки картоф се нарязва на продълговати 8 части.

Сложете картофите в тенджера и ги залейте със студена вода, колкото да ги покрие.

Варете картофите 5 минути, след като кипне водата и ги махнете от огъня.

Смесете в голяма купа разтопеното масло и кърито.

Оваляйте в тази смес отцедените картофи добре, след което поставете картофите в тава.

Картофите се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-25 минути, като регулярно се обръщат.

За да приготвите соса разбийте добре в блендер или с вилица майонезата, горчицата и меда. По желание подсолете и сложете в хладилник да се изстуди за час.

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: