Къри картофи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Къри картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Облизваме се лакомо, защото знаем колко са вкусни тези ароматни картофки"

Необходими продукти

  • картофи - 500 г
  • кимион - 1 ч.л.
  • сминдух - 1/2 ч.л. семена
  • чушки - 2 бр. люти
  • лук - 1 глава
  • масло - 3 с.л. краве
  • вода - 5 с.л.
  • къри - 8 листа
  • синап - 1 ч.л. семена
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • кокосови стърготини - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се нарязват на половинки. В тефлонов тиган се запичат семената от кимиона, сминдуха, и лютите чушки за 2-3 мин. След това се блиндират с 2 с.л. вода, докато се получи гладка смес.

Останалото масло се разтапя в голям тиган и се запържва със синаповите семена за 30 сек. Добавя се сместа от подправките, картофите, куркумата, кокосовите стърготини и останалата вода.

Поръсва се със сол ястието с картофи. Похлупва се и се държи на огъня, докато картофите омекнат за 25-30 мин.

Къри картофи - веган ястие от Индийската кухня.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: