Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца Кайгана с кашкавал и джоджен

Яйца Кайгана с кашкавал и джоджен

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Новак
2563679
Яйца Кайгана с кашкавал и джоджен
Снимка: Таня Левенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Едни много вкусни яйца по турски Направо ще си оближете пръстите"

Необходими продукти

  • яйца - 4 броя
  • масло - 30 грама
  • брашно - 120 грама
  • джоджен - 2 - 3 стръка (може и мента)
  • кашкавал - 35 грама
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбийте яйцата заедно със солта. Използвайте с миксер, за да се получи хубав и гъст крем.

Постепенно прибавете предварително пресятото брашно и разбъркайте до гъста хомогенна каша.

Пригответе си тава за печене с размери 20х20 см. Намажете я с половината от маслото и леко я набрашнете.

Сипете яйчената смес, а отгоре сложете бучици от останалото масло.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете до готовност - необходим е около половин час.

Накрая извадете от фурната и поръсете с настъргания кашкавал. Покрийте с чиста кърпа, за да се разтопи кашкавалът. Украсете с джоджена.

Ако обичате сладко-солени комбинации, може да намажете с мед или мармалалад.

Яйцата Кайгана с кашкавал и джоджен са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: